islami forum,islami sohbet,islami chat,dini forum  

Go Back   islami forum,islami sohbet,islami chat,dini forum > Kanal-7 Sevgili Peygamberimiz ( S.a.v ) > Peygamberlerimiz

Peygamberlerimiz Peygamberlerimiz hakkinda detayli bilgiler, hayatlari

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 13 Kasım 2009, 22:15
Üye

Standart Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ?efaati

Peygamber efendimizin ?efaati nas?l olacak?

Kabirden önce Resulullah efendimiz, üzerinde Cennet elbisesi ile
kalkacak. Burak üzerinde, elinde liva-ül-hamd isimli bayrakla mah?er
yerine gidecek, peygamberler ve bütün insanlar bu bayra??n alt?nda
duracak, hepsi, beklemekten çok s?k?lacak, önce peygamberlerden
Hazret-i Âdem, sonra Hazret-i Nuh, sonra Hazret-i ?brahim, Hazret-i
Musa ve Hazret-i ?saya gidip, hesaba ba?lanmas? için ?efaat etmelerini
dileyeceklerdir. Her biri, birer özür bildirerek, Allahü teâlâdan
utand?klar?n? söyleyecekler, ?efaat edemeyecekler, sonra Resulullah
efendimize gelip yalvaracaklard?r.

Önce, Onun ümmeti, S?rattan geçip Cennete girecektir. Sonra bütün peygamberler ?efaat edecektir. (Buhari)

Peygamber efendimizin ?efaati ?öyle olacak:

1- Makam-? Mahmud ?efaati ile, mah?erde beklemek azab?ndan kurtaracakt?r.
2- Çok kimseyi, sorgusuz, sualsiz Cennete sokacakt?r.
3- Azap çekmesi gereken müminleri azaptan kurtaracakt?r.
4- Günah? çok olan müminleri Cehennemden ç?karacakt?r.
5- Sevapla günah? e?it olup, Arafta bekleyen kimselerin Cennete gitmelerine ?efaat edecektir.
6- Cennete girmi? olanlar?n derecelerinin yükselmesine ?efaat edecektir.

?efaat ile hesaptan kurtard yetmi? bin kimsenin her birinin ?efaatleri ile
de, yetmi?er bin ki?i sorgusuz, sualsiz Cennete girecektir.

?mam-? Rabbani hazretleri buyurdu ki:

(Peygamberlerin sonuncusu gibi bir ?efaatçi olmasayd?, bu ümmetin günahlar? kendilerini helak ederdi. Bu ümmetin günahlar? çok ise de, Allahü teâlân?n af ve ma?fireti de sonsuzdur. Allahü teâlâ, bu ümmete af ve ma?firetini o kadar saçacak ki, geçmi? ümmetlere böyle merhamet etti?i bilinmiyor. Doksandokuz rahmetini, sanki bu günahkâr ümmet için ay?rm??t?r.

Allahü teâlâ, af ve ma?firet etmeyi sever. Günah? çok olan bu ümmet kadar af ve ma?firete u?rayacak hiçbir ?ey yoktur. Bunun için, bu ümmet,
ümmetlerin en hay?rl?s? oldu. Bunlar?n ?efaatçileri olan Peygamberleri,
peygamberlerin en üstünü oldu.

?manl? ölen herkese ?efaat?man?n? muhafaza ederek ölen herkes ?efaate kavu?acakt?r. Duha suresinin (Elbette Rabbin sana [?efaat hakk? ve pek çok nimet] verecek, sen de raz? olacaks?n) mealindeki be?inci âyet-i kerimenin tefsirinde Resulullah efendimiz (Ümmetimden bir ki?i Cehennemde kalsa raz? olmam) buyurdu. ?efaate kavu?abilmek için de imanl? ölmek ?artt?r. ?manl? ölenler de ebedi kurtulu?a kavu?mu? demektir.

Hadis-i ?eriflerde buyuruldu ki:
(K?yamette ?efaat edece?im. Ya Rabbi, kalbinde hardal zerresi kadar iman olanlar? Cennete koy diyece?im. Bunlar Cennete girecekler. Sonra, kalbinde az bir ?ey olanlara, Cennete girin diyece?im.) [Buhari]

(Ahirette ilk ?efaat eden ve ?efaati kabul olan ben olaca??m.) [?bni Mace]

(Ümmetimden, ?irk üzere ölmeyen herkese Allah?n izni ile ?efaat edece?im.) [Buhari, Müslim]

(K?yamet günü en önce ben ?efaat edece?im.) [Müslim]

(Her peygamberin, müstecab [kabul olan] bir duas? vard?r. Ben duam?, ümmetime ?efaat etmek için ahirete saklad?m.) [Buhari]

(Benden önce hiçbir peygambere verilmeyen be? ?eyden biri ?efaattir. ?irk üzere ölmeyen [imanla ölen] herkese ?efaat edece?im.) [Bezzar]

(Ümmetimden büyük günah i?leyenlere ?efaat edece?im.) [?mam-? Ahmed, Nesai]

Peygamber efendimiz, günahkârlara ?efaat edece?ini bildirince,
Hazret-i Ebüdderda, (?man? olan h?rs?z ve zâniler de ?efaate kavu?acak m?) diye sual etti, (Evet, onlara da ?efaat edece?im) buyurdu. (Hatib)

(Günah? çok olanlara ?efaat edece?im.) [Hatib]

(Nefslerine aldananlara ?efaat edece?im.) [Deylemi]

(K?yamette, kum say?s?ndan daha çok kimseye ?efaat ederim.) [Taberani]

(K?yamette Ya Rabbi, zerre kadar iman? olan? Cennete koy!diyece?im. Hepsi ?efaatimle Cennete girecek.) [Buhari]

(?efaatime inanmayan kimse, ona kavu?amaz.) [?ira]

(?efaatime en lay?k olan, bana en çok salevat okuyand?r.) [Tirmizi]

(Ümmetimden geri kalan olur korkusu ile Cennete girdi?im halde taht?ma oturmam. Allahü teâlâya, "Ya Rabbi ümmetim ümmetim" derim. Rabbim "Ümmetine ne yapmam? istiyorsun?" buyurur. Ben de "Ya Rabbi onlar?n hesaplar?n? çabuk gör, s?k?nt?dan kurtulsunlar" derim.
Cehennemliklerin listesi bana verilir. Onlara ?efaat ederim. Hatta Cehennem hazini Malik "Ümmetinden cezalanacak kimse b?rakmad?n" der.) [Beyheki, Taberani]

(Rabbin sana [ahirette çe?itli nimetler, ?efaat izni] verecek, sen de ho?nut, raz? olacaks?n) mealindeki Duha suresi be?inci âyet-i kerimesi inince, Resulullah efendimizin, (Ümmetimden bir ki?i Cehennemde kalsa raz? oldum demem) diye söyledi?i tefsirlerde bildirilmi?tir. (Tibyan)
  #2 (permalink)  
Alt 18 Mart 2010, 16:05
ikram Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Esselamu Aleykum...

Allah Celle Celaluhu Razı OLsun,Emeğinize ve hisseden yüreğinize sağlık. Cok Guzel Bir Paylasim,kelimeler ifadesiz kalıyor,yüreklerde..

Efendimizi sav Cok Seviyoruz,Ondan Sefaat Bekliyoruz,Ona Ummet Oldugumuz Için Huzurlu ve MutLuyuz,Ona Olan Sevgimiz AnlaTamayiz,Sozcuklerimiz Kifayetsiz Kalir,Bunlari Hepimiz Düsünüyoruz,Onu Yürekten ve Kalpten cok seviyoruz ama Hangimiz Ona sav Hayirli Bir Ummet OLabiliyoruz,valla Guzel Insanlar sizi Bilmem Ama ben Kendimi çok Aciz Bir Kul ve Ummet Olarak Goruyorum..

Efendimiz, Peygamberimiz, Müjdecimiz, Kurtarıcımız, Sığınağımız ,Sefaatçimız, Herşeyimiz ..Efendim sav Muhakkak Ümmetini Havz_ı Kevser başında bekliyorsun.
ALLAHım bizleri Senin Aziz Ümmetin Olmakla Mükafatlandırsın InsaAllah...

Ya Rabbim!! Safabahs Kuluna,Takvali olmaya ve iyi insanlarla arkadaslik etmeyi nasip et ve Onu kotu insanlardan uzaklastir,Onu Sevgili Resülünün sav bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat,Efendimizin sav yanında Firdevs cennettine girmeyi,Mübarek Cemalini görmeyi,Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle,Onu Efendimizin sav Sefaatine Nail Eyle,Safabahs Kulunu Gorunce Efendimiz,Ummetim ümmetim Senin yerin Hazir Benim yanimdadir demeye nasip Eyle,Onu Efendimize sav Komsu Eyle,Ona Hz Muhammed'in sav Muhabbetini ver,Habibimizin sav Sevgisi Onun Kalbine Doldur,Hayirli bir ummet Olmasina nasip Eyle..Amin..

""ALLAHUMME SALLI ALA SEYYIDINA MUHAMMEDIN VE ALA ALI SEYYIDINA MUHAMMED""

Rabbime Emanet OLunuz Guzel Insan..

Efendimize sallallahu aleyhi ve sellem layık bir ümmet olabilmemiz duasıyla..

Paylaş

Etiketler
efaati, efendimizin, peygamber, sav

Seçenekler
Stil